SHANGHAI-LEKSIKON
Filmproduktion i Shanghai

Shanghai var i 1920’erne og 1930’erne en magnet for kinesiske kunstnere, og mange af dem var uddannet i Japan, Europa og USA. En del kinesiske filmfolk vendte hjem fra USA og åbnede flere filmstudier i Shanghai. Filmene trak meget på amerikanske forbilleder, men rummede ofte også noget unikt kinesisk.

I åren 1927-30 opstod en helt ny filmgenre i Shanghai, idet der der produceret flere kung-fu / martial arts film, der indeholdt en række af de elementer, som kom på mode igen med Bruce Lee, Jackie Chan og andre fra 1970’erne. Udviklingen blev imidlertid afbrudt, idet Kinas diktator efter 1927 Chiang Kaishek ikke brød sig om denne type film. Kun få brudstykker af de tidlige kung-fu film er overlevet til i dag. Der var tale om stumfilm. Den første kinesiske talefilm var Shanghaifilmen Tian ya ge nü (The Songstress) fra 1931.

Filmserien Romance of the Western Chamber fra 1927 rummer en del kung-fu kampscener. Den var i ti dele, som var beregnet til at blive vist inden den ”rigtige” lange film. Kun fem af delene er bevaret i dag.

Filmen Red Heroine fra Youlian Studios Shanghai ramte de lokale biografer i 1929. Den er i dag restaureret i en 94 minutter lang version. Den handler om en ung pige, som overlever en røverbandes angreb på hendes landsby. Den mystiske munk White Monkey giver hende magiske kræfter og oplærer hende til at blive en kriger, der kan hævne sin bedstemors død. Det gør hun så ved at bekæmpe hele røverbanden med sine sværd og flyvespark og befri dens bikiniklædte slavinder.


Danish language flag  English language flag

Shanghai Modern Left
Shanghai Modern Menu Left
 

Shanghai Modern Menu Right

Shanghai Modern Title
X


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/2/9/shanghai-modern.com/httpd.www/article.php on line 369 Ny kung fu film på vej
Den henrivende Fan Xuepeng, som på få år er blevet en af Kinas mest elskede skuespillerinder, er gået i gang med indspilningen af en ny kung fu film.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/2/9/shanghai-modern.com/httpd.www/article.php on line 404

Frøken Fan spiller i Red Heroine hovedrollen som Yun Mei - ”Pigen Fra Skyerne”, der sætter ud for at jage og udslette den bande, der dræbte hendes bedstemor. Lige så sød og kvindelig Yun Mei er, lige så stålsat er hun i sin nådesløse kamp mod overmagten. Yun Mei fægter, slår og sparker og bruger de magiske tricks, hun har lært af dao-munken Hvide Abe, indtil hun til sidst står ansigt til ansigt med selve den uovervindelige røverhøvding.

Fantastiske kampe og god moral

Youlian Studio Shanghai lover at der bliver fantastiske kampe både på sværd og næver, men også god moral i overensstemmelse med Kinas ældgamle filosofiske traditioner. Der er tale om den største film nogensinde indenfor kung fu genren.

Stadig hemmeligt

Jeg kan desværre ikke udtale mig meget om rollen, idet jeg har lovet instruktøren Wen Yimin at holde tæt med detaljer, sagde en smilende Fan Xuepeng på Shanghai Modern’s nærgående spørgsmål. Indtil videre må læserne nøjes med et stillbillede fra en af de mange storslåede kampe.

Red Heroine forventes at ramme biograferne i begyndelsen af 1929.

 

Frøken Fan Xuepeng smiler sødt til Deres udsendte under interviewet.

Søren Hein Rasmussen
Christina Maria Jessen

Ying Chen
Sissel Vennike Ditlevsen
Christina Maria Jessen
Carsten Lysbjerg Mogensen
Søren Hein Rasmussen
Rikke Holst Thomsen

Shanghai Modern Title
Shanghai Modern Left

Shanghai Modern Menu Right